Köszöntő

2017. szeptember 12. - Nagy Nándor
 
Szeretettel köszöntök minden kedves idetévedt Hölgyet és Urat!
 
Kedvtelésből és némi őrület folytán hosszú évek óta foglalkozom Hatvan város cseppet sem szürke és átlagos történetével. A publikálási lehetőségek korlátozott volta miatt már korábban felvetődött, hogy valamilyen weblap-félét érdemes lenne összedobni, mivel számos olyan forrás, és ezeken alapuló történet kerül(t) napvilágra, amely talán pár embert érdekelhet, e témakörök hagyományos formában történő megjelentetése pedig a jövő homályos ködébe vész. Önálló honlap készítését és rendszeres karbantartását jelenlegi humán-erőforrásaim nem teszik lehetővé, de talán ez a blogos dolog még működhet, aztán majd meglátjuk.
   Igyekszem populáris témákkal a kedves közönség kedvében járni, de bizony előfordulhatnak olyan források, írások, ügyek és korszakok, amelyek megítélésében nem feltétlenül értünk majd egyet. Az általam leírtakat ne tekintse senki sem kőbevésett várostörténetnek, hanem bátran bombázzon majd észrevételeivel s kérdéseivel, akár hozzászólás, akár e-mail formájában.
   Fő kutatási csapásirányom egyébként Hatvan 1918 és 1950 közötti története, de emellett olyan más témakörök is napirendre kerülhetnek, amelyek időközben keltették fel érdeklődésemet. Az oldalon közölt írások, fotók, térképek és egyebek bármilyen jellegű későbbi felhasználása esetén kérném a blogra való hivatkozást valahogy megoldani vagy a kapcsolatot személyemmel felvenni. Köszönöm.
   Mindenkinek kellemes időtöltést kívánok.
 
Üdvözlettel: Nagy Nándor
 
Nyomtatásban megjelent tanulmányaim:
 
Folyamatban lévő kutatások:
  • A Nemzet Akaratának Pártja Heves vármegyei tevékenysége 1935-1937 között. (tanulmány)
  • Hatvan története a várossá nyilvánítás évében, 1944. október 15.-1945. december. (monográfia)
 

A bejegyzés trackback címe:

http://hatvantortenete.blog.hu/api/trackback/id/tr6212825274